zaterdag 28 februari 2009

EEN STERK STAALTJE INSPRAAK...

... of adviseren op zijn Waarschoots!!??

Ook bij ons hier in Waarschoot zijn een aantal raden actief die het gemeentebestuur elk op hun specifiek terrein adviseren, of dat tenminste toch kunnen doen!
Welbekend in hun middens heb je de sportraad, de jeugdraad, de cultuurraad, de landbouwraad... maar je hebt ook de Gecoro, voor ruimtelijke ordening, en de Minaraad, voor milieu en natuur...

Je zou toch denken, dat doe ik dan toch, dat ons bestuur, vooraleer in een of ander dossier een beslissing te nemen op voorhand aan de betrokken adviesraad een advies vraagt. Wat men dan met dat gegeven advies doet, volgen of naast zich neerlegeen... dat is dan de verantwoordelijkheid van de gemeentebestuurders.

Het schepencollege hier bij ons in Waarschoot doet het anders...
In hun vergadering van 16 december 2008 beslissen ze "met algemene stemmen" deel te nemen aan het "intergemeentelijk project 'Coaching van lokale verenigingen naar een duurzaam productgebruik'", een project in samenwerking met IVM, de intercommunale voor huisvuilverwerking.

Geen probleem, wel integendeel... de lokale verenigingen warm maken voor al wat het duurzaam gebruik van producten kan bevorderen is zeker een pluspunt!

Alleen... de vraag voor advies aan de Minaraad wordt slechts behandeld op de vergadering van die adviesraad op 13 januari 2009... een maand nadat het college besliste om deel te nemen!!

Je kan je afvragen wat de Minaraad dan meer is dan een "koffiekransje"... en hoe serieus die adviesraad door het gemeentebestuur genomen wordt!!!