vrijdag 2 januari 2009

NOG DIE WISSEL....

Eerst toch alle lezers van deze blog een gelukkig nieuwjaar toegewenst!!!



Terug naar mijn bericht van een paar dagen terug in verband met de burgemeesterwissel.



Bij "De Standaard Online" van vandaag twee berichtjes:

"Ook Kristine Moens neemt ontslag"... er zijn al een tijdje geruchten over spanningen binnen de Waarschootse CD&V en dat dit ontslag stond te gebeuren... en dus ziet het er naar uit dat we er dan nog een nieuwe collega-raadslid zullen bijkrijgen!



"Ghislain is man van zijn woord" is dan het andere bericht.

Jo Pauwels, "de voorzitter van de CD&V-afdeling van Waarschoot en ook echtgenoot van Ann Coopman [de nieuwe burgemeester], roemt Ghislain Lippens. 'Ghislain houdt zich aan de afspraak..."

Zou de heer Pauwels dan echt niet weten dat, door de voordrachtakte met daarin bepaald dat de heer Lippens slechts tot 31.12.2008 burgemeester zou zijn en daarna vervangen zou worden door mevrouw Coopman te ondertekenen, de heer Lippens sowieso vanaf 01.01.2009 geen burgemeester meer kon zijn... "man van zijn woord of niet", op 31 december 2008 was hij burgemeester af!



En dat dit "weliswaar niet zonder pijn in het hart"... en ondanks "zijn nog steeds bruisende energiepeil" gebeurt, dat kan ik zeker begrijpen.



De ganse "cinema" die hier rond nu door de CD&V wordt opgevoerd heeft iets onwezenlijk... alsof er iets goed gemaakt moet worden...

dinsdag 30 december 2008

BURGEMEESTERWISSEL...

De zondagskrant "ZONDAG" van 28 december l.l. kopt op de regionale bladzijden: "Burgemeesterwissel in de maak"...

De krant vergist zich wel enigszins... de burgemeesterwissel is niet in de maak, die wissel stond sinds het aantreden van de nieuwe gemeenteraad in januari 2007 vast!
Op de voordrachtakte voor burgemeester Lippens stond dat hij op 1 januari 2009 vervangen zou worden door Schepen Coopman!

Voor 1 januari 2007 wist men bij de plaatselijke CD&V reeds dat burgemeester Lippens beperkt houdbaar... en een van de allergrootsten was... want wat zegt CD&V-Waarschoot-voorzitter Pauwels: "Er is niks mooier en meer bewonderenswaardig dan iemand die op het hoogtepunt van zijn carrière de fakkel kan doorgeven. Dit kunnen en doen alleen de allergrootsten"

Als het dan nog mevrouw Pauwels, ook gekend als Schepen Coopman, is die overneemt... en die er, nog altijd volgens manlief, de voorzitter, "meer dan 100 procent klaar voor is"... en bovendien "door Ghislain persoonlijk aangesproken om in de politiek te stappen... en door hem opgeleid" werd... dan is dat toch super, niet?

De eerste week dreigt voor de nieuwe burgemeester al meteen hectisch te worden... jawel, want "er ligt een putje in mijn straat en dat ga ik de eerste week al gaan melden aan de nieuwe burgemeester" zegt haar uittredende voorganger!

Hij kon dat ongetwijfeld reeds deze week aan de technische dienst van de gemeente doorgegeven hebben, maar hij wil toch even uittesten of zijn opleiding wel een succes is...
Toch niet mooi van Ghislain om Ann nu reeds onder druk te zetten!

Een kleine postjeswissel is meteen ook het gevolg van deze wissel... ook dit al voor 1 januari 2007 vastgelegd! Raadslid Nicole De Vos wordt Schepen De Vos, en of die daar meer dan 100 procent klaar voor is daar doet de voorzitter geen uitspraak over, maar dat zal wel!

Dan krijgen we er zeker nog een nieuw raadslid bij. Kim Martens zal het mandaat van oud burgemeester Lippens in de raad opnemen...
Wie weet komt er dan nog een ander nieuw CD&V-Gemeenteraadslid bij... ten ware fractieleider Kristine Moens, die we al een paar zitting missen, terug opduikt!
CD&V Waarschoot weet het spannend te houden!

zondag 28 december 2008

NIEUWJAARKE ZOETE!!!

"02.01.2009 Nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners"

Jawel, 't staat in "INFO WAARSCHOOT", het gemeentelijk infoblad... zeg maar de "moniteur" van de gemeente... en op de gemeentelijke webstek!!

Ik dacht, 't gaat de goede kant op... nieuwjaarsreceptie voor iedereen...

Maar ik dacht ook een beetje verkeerd!
Op 9 januari 2009 heeft het "college van burgemeester en schepenen" terug "de eer en het genoegen" mij en mijn partner "uit te nodigen op de receptie ter gelegenheid van het nieuwe jaar"...op die receptie met "walking dinner" waar je naast de vrienden, ook de vrienden van de vrienden van onze gemeentebestuurders kunt ontmoeten!

Als je even doordenkt... tja, een nieuwjaarsreceptie met walking dinner voor alle inwoners zou gauw in de papieren lopen... en je vrienden, en de vrienden van je vrienden kun je toch niet het allerbeste toewensen met een pintje in het gezelschap van jan en mie met de pet, toch!!??!!

Weet je even bij het college informeren hoeveel dit alles de Waarschootenaar kost!

In ieder geval zien we mekaar dan vrijdagavond op de binnenkoer van de Sint-Ghislenuskerk, ja toch??!!
Tot dan!