zaterdag 7 maart 2009

GEMEENTERAAD....

De begroting voor 2008 voorzag voor de politie LOWAZONE een toelage van 534.326 euro, tegen het eind van dat jaar was via een begrotingwijziging dit bedrag reeds opgelopen naar 559.844 euro... en voor 2009 wordt het 571.041 euro om te beginnen!!

Veel geld, ongetwijfeld!

En wat hier steekt is het feit dat die sterke verhoging voor een deel bij de federale overheid ligt die haar belofte om de meerkost van de politiehervorming te dragen niet nakomt.

In de vergadering van de Commissie Binnenlandse Zaken van 27 januari van dit jaar antwoordde Minister De Padt dat de KUL-norm, de verdeelsleutel voor de politiedotatie, herbekeken zou worden... Een goede gelegenheid dacht ik om aan de gemeenteraad voor te stellen een motie te sturen aan de federale overheid om de dotaties aan de politiezones te verdelen met een systeem waarbij de bevolkingverhouding tussen de diverse regio's gerespecteerd wordt, en eveneens te vragen om hun beloften met betrekking tot de financiering van de politiezones na te komen.

In de KUL-norm waarvan sprake is de verdeling: 48% Vlaams Gewest, 15 % Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 37 % Waals Gewest.

Op de zitting van de gemeenteraad van 5 maart werd mijn voorstel geagendeerd en behandeld... De OpenVLD-fractie zag geen graten in mijn voorstel en stemde "ja"... de meerderheid CD&V/WGB/SP.a heeft er blijkbaar geen probleem mee dat de Waarschootenaar blijft betalen en stemde dus "neen"....