zaterdag 25 april 2009

GEMEENTERAAD 9 APRIL 2009

Voorstel van raadsbesluit tot wijziging van het retributiereglement voor de gemeentelijke begraafplaatsen - agendapunt 21 op verzoek van de Vlaams Belang-fractie (van mij, dus!)

Toelichting:
In onze gemeente wordt een retributie geheven op grafconcessies, ook op grafconcessies voor kinderen volgens een retributiereglement voor de gemeentelijke begraafplaatsen goedgekeurd in de zitting van de gemeenteraad van 2 mei 2002, gewijzigd in de zitting van 12 mei 2005.

De voorbije jaren hebben een aantal gemeenten in Vlaanderen de retributie op grafconcessies afgeschaft voor kinderen jongeren dan 13 jaar. Sommigen gingen verder en innen geen retributie meer op grafconcessies voor kinderen, ongeacht hun leeftijd.

Het overlijden van een kind is een erg aangrijpende gebeurtenis. Het is schrijnend dat een overheid daar bovenop nog eens voor financiƫle ellende zorgt. Er is ook geen objectieve argumentatie om een onderscheid te maken tussen kinderen jonger en ouder dan een bepaalde leeftijd.

Voorstel van beslissing:
De gemeenteraad draagt het college van burgemeester en schepenen op het retributiereglement voor de gemeentelijke begraafplaatsen aan te passen zodat vanaf heden voor concessies met betrekking tot overleden minderjarigen geen bedrag verschuldigd is.

"Neen" stemden : Ann Coopman, Dirk David, Nicole De Vos, Roger Scheirlinck, Christine Claeys, Annita Meiresonne, Kim Martens, Marc Boterdaele (CD&V-fractie) en Ellen Coppens, Walter De Muynck (WGB-fractie)

"Ja" stemden : Antoon Van Hulle, Alain Vervaet, Freddy Haegeman, Joseph Van Quekelberghe, Inge De Graeve, Jochen De Smet, Eef Wauters (OpenVLD-fractie) en uw dienaar


Wat was het wat de meerderheid zo aan dit voorstel tegenstond?
Dat het ingediend was door uw dienaar? Misschien... maar niet echt...
Maar dat het toch wel een vorm van discriminatie was... jawel!?!... en vandaar...

zondag 19 april 2009

OPGELOST?

Op de gemeenteraad van 6 november 2008 kaart collega Eef Wauters, van de OpenVLD-fractie, een probleem met de signalisatie bij het binnenrijden van de Zoutweg, komende van Lembeke, aan.



Die pijl die daar op die plaats staat kan, voor weggebruikers die niet zo vertrouwd zijn met de omgeving, voor verwarring zorgen.
Dat is de stelling van Eef.

Burgemeester Lippens en Schepen De Muynck gaan akkoord met het standpunt van het raadslid, die pijl kan voor verwarring zorgen... die pijl zal weggenomen worden...

De burgemeester denkt zelfs luidop om op die plaats een verlichtingspaal te laten plaatsen om 's nachts die plaats extra veilig te maken...

Dit alles wordt in het verslag van de gemeenteraad genotuleerd als "op de vraag van raadslid Wauters wordt een toelichting verleend door de burgemeester en schepen De Muynck"...

Goed... op de zitting van de gemeenteraad van 9 april l.l. stelt raadslid Wauters dat "eerder overeengekomen is om de signalisatie bij het binnenrijden van de Zoutweg, komende van Lembeke, aan te passen naar een veiliger situatie"... en vraagt "wat hieromtrent de stand van zaken is"!


Schepen De Muynck, fier als een gieter, weet te melden dat "vandaag die zaak opgelost is... er werd een verkeersteken met een rode pijl geplaatst"!!!




Rode pijl staat er...da's een feit... blauwe pijl niet weg... da's ook een feit... situatie verandert?... ik twijfel eraan... verlichtingspaal... niet gezien... en die komt er ook niet...want... even terug naar de zitting van 9 april....

Schepen De Muynck kan zich niet herinneren dat over die verlichtingspaal ooit gesproken werd...burgemeester Lippens is ondertussen ex-burgemeester en ex-raadslid... in de meerderheid kon niemand zich nog die zitting van 6 november 2008 herinneren... en in het verslag van die november-zitting stond... ja, juist "op de vraag van raadslid Wauters wordt een toelichting verleend door de burgemeester en schepen De Muynck"...

Voila, opgelost!