zaterdag 25 april 2009

GEMEENTERAAD 9 APRIL 2009

Voorstel van raadsbesluit tot wijziging van het retributiereglement voor de gemeentelijke begraafplaatsen - agendapunt 21 op verzoek van de Vlaams Belang-fractie (van mij, dus!)

Toelichting:
In onze gemeente wordt een retributie geheven op grafconcessies, ook op grafconcessies voor kinderen volgens een retributiereglement voor de gemeentelijke begraafplaatsen goedgekeurd in de zitting van de gemeenteraad van 2 mei 2002, gewijzigd in de zitting van 12 mei 2005.

De voorbije jaren hebben een aantal gemeenten in Vlaanderen de retributie op grafconcessies afgeschaft voor kinderen jongeren dan 13 jaar. Sommigen gingen verder en innen geen retributie meer op grafconcessies voor kinderen, ongeacht hun leeftijd.

Het overlijden van een kind is een erg aangrijpende gebeurtenis. Het is schrijnend dat een overheid daar bovenop nog eens voor financiƫle ellende zorgt. Er is ook geen objectieve argumentatie om een onderscheid te maken tussen kinderen jonger en ouder dan een bepaalde leeftijd.

Voorstel van beslissing:
De gemeenteraad draagt het college van burgemeester en schepenen op het retributiereglement voor de gemeentelijke begraafplaatsen aan te passen zodat vanaf heden voor concessies met betrekking tot overleden minderjarigen geen bedrag verschuldigd is.

"Neen" stemden : Ann Coopman, Dirk David, Nicole De Vos, Roger Scheirlinck, Christine Claeys, Annita Meiresonne, Kim Martens, Marc Boterdaele (CD&V-fractie) en Ellen Coppens, Walter De Muynck (WGB-fractie)

"Ja" stemden : Antoon Van Hulle, Alain Vervaet, Freddy Haegeman, Joseph Van Quekelberghe, Inge De Graeve, Jochen De Smet, Eef Wauters (OpenVLD-fractie) en uw dienaar


Wat was het wat de meerderheid zo aan dit voorstel tegenstond?
Dat het ingediend was door uw dienaar? Misschien... maar niet echt...
Maar dat het toch wel een vorm van discriminatie was... jawel!?!... en vandaar...

Geen opmerkingen: