vrijdag 15 oktober 2010

TERUG VAN WEGGEWEEST!

Jawel...

Denk niet dat toen je niets meer van ons hoorde, dat we er stilletjes tussenuit gemuisd waren... helemaal niet, we hebben niet stil gezeten...

Maar goed... hierbij dan twee gemeenteraad-weetjes van de laatste zitting, die van dinsdag 7 oktober l.l.

The Royal British Legion
De meerderheid heeft, ongetwijfeld in het kader “Waarschoot gemeente met voorbeeldfunctie”, beslist om 150 euro toelage te geven aan het Royal British Legion afdeling Ieper!

Als je denkt dat de Royal British Legion een kleine armlastige vereniging is, waar het voortbestaan van die 150 euro afhankelijk is… ja, dan heb je het goed mis!
Even googlen op het internet leert je, een kleine 380000 leden, 35 miljoen euro opgehaald in 2008, 1000 personeelsleden… dat is de Royal British Legion!

Die krijgen dus 150 euro van de gemeente!
Een groot deel van de eigen Waarschootse verenigingen en organisaties moeten het met heel wat minder doen! Dit even terzijde…

“Elk jaar zorgt de Royal British Legion, rond 11 november, voor de traditionele poppies (of klaprozen) die gedragen worden om de oorlogsslachtoffers te herdenken” is de uitleg van Schepen David. “Die poppies krijgen we al jaren gratis, maar we vonden dat we iets terug moesten doen!”

En wat we in de loop van de bespreking ook nog meekregen… en de ganse zaak duidelijker maakt… Schepen David (CD&V) en schepen De Muynck (WGB) zijn samen met de Gemeentesecretaris lid van de Royal British Legion afdeling Ieper… een toelage dus voor de eigen “club”…
Dat moet toch kunnen, niet?

Speeltoestellen - speelpleintjes
De toestellen die op de verschillende speelpleintjes die onze gemeente rijk is staan, worden regelmatig door de firma AIB-Vinçotte op de veiligheid en het onderhoud gecontroleerd en gekeurd. De keuringsverslagen, met daarin per toestel een opsomming van de eventuele gebreken en opmerkingen, worden dan aan de gemeente toegestuurd.

Met het verslag dat op 4 juni 2010 bij de gemeente binnenkwam hebben we even een rondgang op de speelpleintjes gemaakt…
Blijkbaar neemt men het hier bij ons niet zo nauw met de opmerkingen van de controleurs!

Op de gemeenteraad van 7 oktober l.l. vroeg ik aan het college hoe het zat met die controle van AIB-Vinçotte in verband met de speelpleinen, want het gaat hier toch over de veiligheid van kinderen!!
Uit het antwoord van schepen Coppens leerde ik dat de opvolging van die rapporten gebeurt door de eigen gemeentediensten… en dat de criteria gevolgd door die firma streng tot zeer streng waren, misschien zelfs een ietsje te streng…

Een mailtje wat waar niet helemaal in orde was, was wat de schepen van mij verwachtte… en dat kan je in bijlage vinden!

Ondertussen kreeg ik van de schepen reeds een reactie… “Ik bekijk het eens en hou u op de hoogte”…

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen: