zondag 24 oktober 2010

VAKANTIEJOBS BIJ DE GEMEENTE!!

Jawel, je kan bij onze gemeente een vakantiejob doen… alleen moet je dat wel weten, en moet je daarbij ook nog weten hoe je er aan komt!

Tot op heden waren dat een paar “gelukkigen” die wisten hoe en bij wie ze terecht konden… want het schepencollege liet me weten, in antwoord op mijn schriftelijke vraag, dat er voor wat betreft vakantiejobs bij de gemeente “geen aankondigingen via de perskanalen worden gepubliceerd”.

Maar, weet je “op de website van de VDAB wordt wel melding gemaakt dat er vakantiejobs te begeven zijn in de groendienst voor de gemeente Waarschoot”Ik denk niet dat iedere student de website van de VDAB regelmatig raadpleegt om te zien of er vakantiejobs in de aanbieding zijn…

Goed, hoe kan je volgend jaar dan misschien aan een vakantiejob bij de gemeente raken?

Eenvoudig… je stuurt, ten laatste tegen eind maart, een briefje naar het schepencollege (College van Burgemeester en Schepenen, Dorp 1, 9950 Waarschoot) waarin je solliciteert naar een vakantiejob. Ook als je niet geïnteresseerd bent in een job bij de groendienst, want ik zie wel dat er bij het secretariaat en de financiële dienst ook af en toe een vakantiejob is.
Vermeld dan in je brief waar je voorkeur naar uitgaat.

In de maand april worden dan al die sollicitaties verzameld en aan de diensten bezorgd.
Dan komt er van de diensten een voorstel aan het schepencollege… en zegt het college in zijn brief “waarbij een aantal criteria in acht worden genomen, voorrang voor kinderen van personeelsleden, eventuele ervaring vorige jaren, richting opleiding en beschikbaarheid”
Goed, maar wie niet weet… niet waagt… en wie niet waagt… niet wint!!!

Wij houden de binnenkomende sollicitaties… en wat daarmee gebeurt, in het oog.

Geen opmerkingen: