woensdag 19 januari 2011

SAFE PARTY ZONE

Safe Party Zone? Meetjeslandse fracties dringen aan op gebruik!

De gemeenteraadsfracties van Nevele, Waarschoot, Lovendegem en Evergem hebben vandaag in de vier gemeenten dezelfde schriftelijke vraag ingediend om het gebruik van de 'Safe Party Zone'-computer uit te breiden naar de gemeentes en dit in samenwerking met de plannen van de zones Meetjesland Centrum (Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke) en Puyenbroeck (Zelzate, Wachtebeke, Lochristi en Moerbeke). De bedoeling is alvast om het principe van een zwarte lijst van fuifhooligans via dit kanaal te laten toepassen.

Het principe is vrij eenvoudig: een computer scant het paspoort van de bezoekers van een fuif en wie in het verleden problemen veroorzaakte, krijgt een rood licht en kan vertrekken. Wat maakt dat in het geheugen van de computer een lijst van herrieschoppers zit.

Sinds maanden voeren het Vlaams Belang en de Vlaams Belang Jongeren actie rond het 'Recht op veilig fuiven'. Een eerste voorwaarde daar is herrieschoppers buiten te houden.

Daar wrong het schoentje. Alle goedbedoelde maatregelen botsten op bezwaren van de privacycommissie. Begin 2011 liet die evenwel de bezwaren tegen dit systeem vallen.

Uit een antwoord aan kamerlid Tanguy Veys blijkt dat uittredend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom de initiatieven van de politiezones steunt, zonder er evenwel nationaal verder initiatief in te nemen. (http://www.dekamer.be/doc/CCRI/html/53/ic040x.html).

Dat is voorbij gaan aan de mobiliteit van de daders en wij vinden dat dit fenomeen op zijn minst regionaal moet aangepakt worden. Om die reden dringen wij er op aan dat de Lowazone en Evergem-Assenede mee in dit systeem stappen.

Didier Geleyte
Fractievoorzitter Vlaams Belang Evergem

Olaf Evrard
Fractievoorzitter Vlaams Belang Nevele

Geert Neirynck
Fractievoorzitter Vlaams Belang Lovendegem-Vinderhoute

Erik D'havé
Fractievoorzitter Vlaams Belang Waarschoot

Geen opmerkingen: